Sunday, March 17, 2013

Kikärtsgryta med koriander och curry

Ingredienser, 4 port.:
4 dl kokta kikärter (ca 1,5 dl torra, som bötläggs över natten och kokas möra)
1 blomkålshuvud
1 broccolihuvud
1/2 purjolök
1 röd paprika
500 ml kokosmjölk
ca 2 dl vatten
2-3 vitlöksklyftor
ca 2 cm ingefära, skalad och finhackad
ca 1/2 kruka färsk koriander
Curry
Herbamare örtsalt

Gör så här:
Hacka alla grönsakerna i små bitar. Fräs blomkålen och broccolin några minuter i kokosolja eller rapsolja. Tillsätt resten av grönsakerna och krydda med curry, örtsalt, pressad vitlök, ingefära och finhackad koriander. Häll i kokosmjölken och kikärterna och låt sjuda tills allt har blivit varmt. Späd evt. med vatten till önskad konsistens, och smaka av med mer koriander, curry och evt. salt.

No comments:

Post a Comment