Monday, March 11, 2013

Falafel

Ingredienser:
5 dl kokta kikärer (ca 2 dl torra, som du blötlägger över natten och kokar möra)
1 hackad gul lök
3 klyftor pressad vitlök
1 1/2 krm spiskummin
1 krm kardemumma
1 krm chilipulver
1 krm paprikapulver
1 msk hackad persilja (färsk eller fryst)
1 tsk salt
svartpeppar
1 rågad tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
ca 5-8 msk kikärtsmjöl, eller annat fint mjöl

Gör så här:
Lägg kikärter, lök, vitlök, kryddor, bakulver och bikarbonat i en matberedare och mixa till en jämn blandning. Blanda i ca 5 msk kikärtsmjöl och låt vila i 30 minuter.
Forma små runda bollar av smeten och stek dem i olja i en stekpanna på svag/medel värme. Provstek först en och kontrollera konsistensen - om den är för lös så tillsätter du mer kikärtsmjöl.

Servera med hummus och en sallad.

No comments:

Post a Comment