1 dl linfrön
1 dl chiafrön
1 dl sesamfrön
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
50 g fiberhusk (ca 0,75 dl)
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
6 ägg
75 g matfett (ghee eller kokosolja)
275 g kokosmjölk eller mandelmjölk (ca 2,5 dl)
Gör så här:
Mal alla frön och nötter i en matberedare, och tillsätt resten av de torra ingredienserna mot slutet så att allt blandas. Smält matfettet och häll i kokosmjölken (kokosmjölken kan ge brödet en lätt smak av kokos, gillar man inte det kan man använda fet mandelmjölk istället). Vispa äggen lätt, och rör i fett/mjölkblandningen. Blanda de våta ingredienserna med de torra, och låt det stå och dra i några minuter. Täck insidan av en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö eventuellt lite solrosfrön på toppen.
Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
No comments:
Post a Comment