Sunday, March 24, 2013

Kycklingpaj

Ingredienser:
Pajbotten
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
40 g smör/ghee/kokosfett
1 stort ägg
1 nypa salt

Fyllning
ca 2/3 grillad kyckling
ca 100 g broccoli
ca 2/3 burk soltorkade tomater
ca 150 g äkta fetaost
2 dl havregrädde
3 ägg
Kycklingfond
Cayennepeppar
Paprikapulver
Svartpeppar
Örtsalt

Gör så här:
Pajbotten:
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Pressa ut degen i en pajform och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda på 200 grader i 6-8 minuter innan fyllningen ska i.

Fyllning:
Finfördela kycklingen och sprid ut den på pajbottnen. Dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg på kycklingen. Finhacka broccolin och sprid ut den över kyckling och tomater. Blanda havregrädden med ägg och kryddor och häll äggstanningen över kyckling, tomat och broccoli. Toppa pajen med finfördelad fetaost, och grädda i ugnen på ca 200 grader i 30-45 minuter (tills färgen ser fin ut, och äggstanningen har stannat helt).

No comments:

Post a Comment