Wednesday, August 28, 2013

Sauce Andalouse

Idag blev det stekt kött, stekt tärnad squash och Andalouse-sås till middag. Väldigt gott, och så himla enkelt! Ingenting är ju bättre än det när man kommer hem från jobbet och är trött, sliten och hungrig.
Sauce Andalouse är majonnäs som är smaksatt med tomatpuré och paprika, och så här gör jag den:

Ingredienser:
1 sats majonnäs (1 ägg, 1 tsk dijonsenap, 2 tsk vinäger, 0,5 tsk salt, 1 krm vitpeppar och 2 dl matolja)
1 msk tomatpuré
1 röd paprika

Gör så här:
Dela och kärna ur paprikan. Sätt på grillfunktionen i ugnen och grilla paprikan i ugnen på 250 grader i ca 15-20 minuter. Den ska bli mjuk och lite bränd på ytan. Ta ut och låt svalna.
Mixa ihop majonnäsen med stavmixer, tillsammans med en msk tomatpuré. När paprikan har svalnat lite så delar man den i mindre bitar och mixar ner den också i majonnäsen. Det var det hela :)
 

No comments:

Post a Comment