Sunday, March 17, 2013

Svamp- och ostpaj

Ingredienser, 4-5 port.:
Pajbotten
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
40 g smör
1 stort ägg
1 nypa salt

Fyllning
1/2 strimlad purjolök
700 g skivade/grovhackade champinjoner
6 stora ägg
6 dl riven Västerbottenost
1 1/2 dl grädde
smör att steka i
salt
peppar
lökpulver

Gör så här:
Pajbotten
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Pressa ut degen i en pajform och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda på 200 grader i 6-8 minuter innan fyllningen ska i.

Fyllning
Stek svampen och purjolöken så att all vätska försvinner, salta och krydda. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost och blanda ihop med svampen och purjolöken.

Häll sedan fyllningen i pajformen och grädda på 180 grader i ca 45 minuter, eller tills den har fått fin färg och stannat helt. Servera med en sallad.

No comments:

Post a Comment