Ingredienser:
15-20 stora champinjoner
Pesto:
0,5 - 1 dl valnötter
0,5 - 1 dl pinjekärnor
0,5 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
3-4 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare. Hur mycket
valnötter respektive pinjekärnor man använder är en smaksak, men det bör
vara ca 1,5 dl nötter totalt.
Borsta av svampen, och vrid av stjälkarna. Placera svampen på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ca en matsked pestofyllning i varje svamphatt. Sätt in i ugnen på
200 grader i ca 10-20 min. Champinjonerna är färdiga när de har blivit
skrynkliga och fått lite färg.
Rätten blir raw-food om man istället torkar svampen långsamt i ugnen på ca 40 grader tills de har blivit
skrynkliga och fått lite färg (det tar några timmar).
No comments:
Post a Comment