Tuesday, March 26, 2013

Kycklinggryta Tandoori

Ingredienser, 4 port.:
4 kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 gul lök
1 grön paprika
1/2 röd paprika
2-3 dl gröna ärtor
500 ml kokosmjölk
ca 1 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
ca 2 msk Tandoori-krydda
salt
matfett att steka i

Gör så här:
Dela kycklingen i mindre bitar och stek den med lite salt och 1 msk Tandoori-krydda. Om kycklingen släpper mycket vatten så häll av det. Grovhacka löken, och dela broccoli och paprika i mindre bitar. Stek löken med kycklingen i några minuter och tillsätt sedan broccolin så att den också blir fräst. Häll på kokosmjölken, och krydda med pressad vitlök, finhackad ingefära och resten av Tandoorikryddan. Låt sjuda i några minuter så att broccolin börjar mjukna. Tillsätt paprikan och ärtorna och låt allt bli varmt. Grönsakerna ska vara krispiga, så låt det inte sjuda för länge! Smaka av med mer Tandoorikrydda och salt. Servera evt. med hackade cashewnötter.

No comments:

Post a Comment