Tuesday, March 12, 2013

Asiatisk laxgryta med shiratakinudlar

Ingredienser, 2-3 port.:
500 g salmalax
1/2 purjolök
1/2 broccoli
1 burk wokgrönsaker
1 finhackad chili
2 finhackade vitlöksklyftor
ca 1/2 dl finhackad ingefära
1 dl japansk glutenfri soja
6-7 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
rapsolja
1 pkt shiratakinudlar
salt 

Gör så här:
Börja med att finhacka chili, ingefära och vitlöksklyftor och strimla purjolöken och dela broccolin i mindre bitar. Fräs purjolök och broccoli några minuter i rapsolja och tillsätt sedan wokgrönsakerna, vatten, soja, chili, vitlök, ingefära och fiskbuljongtärning. Under tiden detta kokar upp kan du tärna laxen och sätta på vattnet till nudlarna. Öppna nudelpaketet och skölj nudlarna noga. När fiskgrytan har kokat upp lägger du i laxbitarna och låter dem ligga i några minuter (det går oftast mycket snabbt). Nudlarna kokar klart på en minut. Lägg upp på tallrik och servera!


No comments:

Post a Comment