I skafferiet

I mitt skafferi kan man alltid hitta följande varor:


Fiberhusk
Fiberhusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning. Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) har fiberhusk förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen. Fiberhusk är ett måste att ha hemma, jag har det i nästan alla bröd och knäckebröd jag bakar.

Pofiber
Pofiber är torkade fiber av potatis, men ändå med ganska lågt kolhydratsinnehåll. Pofiber har positiva egenskaper för praktiskt taget all bakning och matlagning. Genom att den effektivt binder stora mängder vätska blir maten och brödet både godare och saftigare. Eftersom Pofiber är finfördelat och neutralt i smak, lukt och färg kan det även användas i vitt bröd och kaffebröd. Pofiber fungerar dessutom utmärkt som ersättning för ströbröd tex. vid panering eller i köttbullar.


Kokosolja
Kokosfett innehåller mycket av ett speciellt mättat fett, MCT (medium chain triglycerides), som kroppen har lätt att använda som bränsle. Det lagras inte in som fett i kroppen utan tas upp av levern och omvandlas till energi.
En annan fördel med kokos är att fettet är mycket värmetåligt. Det oxiderar inte så lätt tack vare den stora andelen mättat fett vilket gör det mycket hållbart vid upphettning. Ju mer omättat ett fett är desto mer stryk tar det av tillagning och ett värmeskadat fett tappar sina nyttiga egenskaper.Kokosmjöl
Kokosnötmjöl innehåller mycket fiber, ganska mycket protein och fett men väldigt lite kolhydrater.

Kokosmjölk
Men var noga med att köpa kokosmjölk på tetra och inte i konservburk! Halterna av bisfenol A är höga i konservburkar, och extremt höga i just kokosmjölk. Denna är dessutom fri från guarkärnmjöl, som finns i många andra kokosmjölksorter.

Jordnötssmör
Green Choice jordnötssmör innehåller bara jordnötter och salt - inget annat. Var obs på det när du köper jordnötssmör, så att du inte kommer hem med något som är tillsatt druvsocker, vegetabilisk olja (=palmolja= fy fy FY) och annat skräp! Skippy jordnötssmör kan man till exempel gärna skippa :-)


Shiratakinudlar
Shiratakinudlar, eller miracle noodles som de också kallas, är helt fria från gluten, ägg, soja och mjölk. De innehåller nästan inga kolhydrater och nästan inga kalorier... De är gjorda av konjacrot.Touch of Taste fonder
                 De flesta sorterna är helt fria från gluten, mjölk och soja.
Gojibär


Acai-pulver


Hampaprotein


Mandlar och nötter

No comments:

Post a Comment