Monday, April 1, 2013

Vaniljpudding

Denna puddingen passar lika bra till frukost som till efterrätt eller mellanmål... Man kan göra färdigt puddingen på kvällen och låta den stelna i kylskåpet över natten, så har man fix färdig frukost dagen därpå!

Ingredienser, 1 (eller 2 små) port.:
2 msk chiafrö
1,5 dl kokosmjölk (eller annan mjölk)
2-3 krm vaniljpulver
bär - torkade, frysta eller färska
evt. lite kakaopulver eller carobpulver
evt. lite sötning, men jag använder inte det

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av; tillsätt evt. mer vaniljpulver, kakaopulver eller sötning. Ställ in i kylskåp i minst 1 timme, men ju längre det står desto tjockare blir puddingen.
Garnera skålarna med bär, och evt. lite kakaonibs.

No comments:

Post a Comment