Tuesday, October 22, 2013

Ät kokosolja!


Jag har nyligen läst ut boken "Stoppa Alzheimer nu - Undvik, förebygg och bromsa demenssjukdomar" av dr. Bruce Fife, och känner att jag måste dela med mig av den.  Läs gärna boken själv för att få din egen aha-upplevelse - men om du inte hinner/orkar/vill det - så läs i alla fall nedanstående rader, och börja ät kokosolja varje dag!

Riktig mat är A och O när det gäller att hindra sjukdomar från att få fäste i kroppen. Med riktig mat så menar Bruce Fife mat som får kroppen att producera och använda ketoner som bränsle - det vill säga kolhydratsfattig, fettrik kost. Kokosolja och MCT-olja är exceptionellt bra på att bilda ketoner i kroppen. Den stora fördelen med kokosolja är att ketonerna frigörs långsamt, över ca en 8-timmars period, vilket gör det extra bra - då har kroppen konstant tillgång till ketoner.
Det är en mycket intressant bok om flera svåra sjukdomar (Alzheimer, ALS, Parkinson m. fl) som kan förebyggas, stanna upp och t.o.m bli bättre av kokosolja. Det är en fackbok, med mycket fakta och medicinska termer. Den är stundvis lite tung att läsa, men man lär sig väldigt mycket!

Jag tror på allt/det mesta som står i boken, men även om det skulle visa sig att endast 10% av det som står i den boken är sant- så är det ändå tillräckligt stark anledning att äta kokosolja varje dag.


Så; Lev ett långt och friskt liv - ät kokosolja varje dag! Stek i kokosolja, baka med kokosolja, tillsätt kokosolja i soppor, ha kokosolja i kaffet/teet, ät det med sked...bara se till att få i dig det! :-)

4 comments:

 1. Vilka mängder kokosolja ska man äta per dag då?

  ReplyDelete
  Replies
  1. "5 matskedar kokosolja rekommenderas som behandling för personer med uppenbara symptom på neurodegeneration. I förebyggande syfte räcker det med 2-3 matskedar per dag."

   Delete
 2. Jag äter kokosolja varje dag, antingen i te eller bara några teskedar som den är! :)
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är bra :) Då blir du en frisk gammal kärring en gång långt in i framtiden -precis som jag ;)

   Delete