Detta är min variant av kubansk picadillo på nötkött. Egentligen görs detta receptet med nötfärs, men jag använde grytkött istället och det blev kanonbra!
Ingredienser:
Ghee eller smör att steka i
1 stor gul lök
500 g grytbitar av nöt/kalv
2 vitlöksklyftor, pressade
1-3 inlagda jalapeños (beroende på styrka), grovhackade
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt och peppar
500 ml krossade tomater
2-3 dl benbuljong
ca 0,5 dl russin
ca 2 dl urkärnade oliver
Gör så här:
Grovhacka löken och skär köttet i tärningar, ca 1*1 cm. Stek löken mjuk i gheen och tillsätt sedan köttet. Låt det steka tills det inte längre är rött/rosa. Krydda med jalapeño, pressad vitlök, spiskummin, oregano, salt och peppar, och låt allt puttra ihop i en eller ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt grytan koka på svag värme i ca 2 timmar (eller tills köttet blir mört). Tillsätt russin och oliver de sista 15 minuterna av koktiden. Servera till exempel med sötpotatis och grönsaker.
Den här grytan låter otroligt gott! Mums!
ReplyDeleteKram
//Lana
Den ÄR otroligt god! :-) Och väldigt enkel att göra!
DeleteKram!