Wednesday, October 16, 2013

Grönsakswok med strimlad fläskkarré och tahinisås

Ingredienser, 2 port.:
3-400 g fläskkarré
1 msk ghee
250 g champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
1 broccoli
3 msk kokosolja
1 röd chili
ca 2 cm ingefära
salt
1-2 dl tahinisås

Gör så här:
Finhacka ingefära och chili och ställ åt sidan. Strimla fläskkarrén och stek i ghee. Tillsätt ca hälften av chilin/ingefäran när köttet börjar bli färdigstekt, och salta.
Klyfta champinjonerna och stek dem först i ca 1 msk kokosolja tills de har släppt all vätska. Ställ åt sidan. Grovhacka lök och paprika och stek i några minuter i kokosolja, ställ åt sidan. Hacka broccolin och stek den i ca 1 msk kokosolja. När broccolin har stekt några minuter tillsätter man svamp, lök, paprika och resten av chilin/ingefäran. Salta och blanda i ca 1 dl tahinisås.
Lägg upp grönsakswoken i tallrikar, med köttet ovanpå - och ringla gärna över lite extra tahinisås. Mums!

1 comment:

  1. Så gott! Mums! Måste absolut testa göra något liknande och just med tahinisås! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete