Tuesday, October 8, 2013

Stekt kolja med blomkålspytt

Ingredienser, 2 port:
1 gul lök
1 blomkål
evt. squash (jag använde resterna från igår)
Herbamare örtsalt
2 msk kokosolja

2 koljafiléer
1 msk kokosolja
1 msk ghee
1 msk paprikapulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt

en näve hasselnötter

Gör så här:
Grovhacka löken och blomkålen och stek det i ca 2 msk kokosolja tills blomkålen börjar mjukna lite. Krydda med örtsalt och evt. lite svartpeppar. Blanda paprikapulver, svartpeppar och salt i en tallrik. Krama ur koljafiléerna om de är vattniga och doppa dem i kryddblandningen. Stek på låg värme i en blandning av kokosolja och ghee. Några minuter på varje sida, eller tills fisken är helt vit. Lägg upp fisk och blomkålspytt på tallrikar och garnera med grovhackade, rostade hasselnötter. Använd gärna stekfettet från fisken som sås.
 


No comments:

Post a Comment