Friday, October 4, 2013

Rostbiff

Hemmakontor idag, och på lunchen åt jag rester från igår: Rostbiff och broccolisallad. Lyxlunch! Sååå himla gott. Det är inte mycket mer som behövs för att göra mig på bra humör :)

Ingredienser, ca 5-6 port.:
ca 1 kg rostbiff
salt
svartpeppar
smör

Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader.
Gnid in hela rostbiffen i salt och svartpeppar och bryn den i smör. Lägg över den i en ugnsfast form och stick in en stektermometer i mitten av köttet. När rostbiffen har nått 55 grader invändigt kan man ta ut den (det tar ca 45-60 minuter om den var rumstempererad innan du ställde in den i ugnen). Täck den då med aluminiumfolie och låt den stå i ca 15 minuter innan servering. Köttet får då en temperatur på ca 60 grader - helt perfekt rostbiff!

No comments:

Post a Comment