Rostad lök som svärfar brukar göra till stek. Det blir någonstans mittemellan stekt och rostad lök egentligen, men smakar jättegott (lök gör ju nästan alltid det...)
Ingredienser:
4 gula lökar
ca 4 msk ghee eller smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skiva löken fint. Stek löken i ghee/smör tills den är mjuk och börjar få fin färg. Lägg över löken i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 1- 1,5 timmar (eller tills löken börjar bli lite "torr-seg"). Rör om med jämna mellanrum.
Så gott det ser ut och låter! Måste testas! :)
ReplyDeleteKram
//Lana
Ja, det är verkligen jättegott! Jag och min sambo åt upp allt (4 stora lökar) till middagen ikväll... :-O
DeleteDet ser verkligen gott ut...det måste jag oxå testa!
Delete