Monday, October 7, 2013

Whole30: Dag 1.

Först, generellt om mina matvanor i vanliga fall:

Frukost: äter jag nästan aldrig... Det blir som regel en kopp te eller kaffe med 1-2 tsk kokosolja. Men om jag är hungrig på morgonen så äter jag såklart något. Då kan det bli ägg, makrill i tomat, avocado och tomat eller havregröt. På helgerna kan det bli kokosgröt, bananpannkakor eller bröd/knäckkebröd och pålägg.
Lunch: får jag serverad på jobbet. Varje dag är det 2 olika maträtter och en soppa + salladsbuffé och bröd. Oftast är det något av den lagade maten som jag kan äta - men ibland blir det bara sallad för min del. Jag lägger då till rökt lax och kokt ägg som finns för det mesta.
Mellanmål: Efter lunch dricker jag en kopp te eller kaffe med kokosolja, och ofta brukar jag stå mig på det en stund. Så mellanmål behöver jag bara om det har blivit för lite mat till lunch. Då blir det som regel ett kokt ägg och lite nötter.
Middag: Lagar jag när jag har kommit hem från jobbet - och vad det blir varierar våldsamt beroende på hur noga jag har planerat mat + inköp i förväg och hur sliten eller motiverad jag är...

Och så här såg dagen idag ut:
Frukost:
1 avocado
några körsbärtomater
ca 1 msk pumpakärnor
1 kopp örtte med 1 tsk kokosolja

Lunch:
En tallrik thai kycklingsoppa (jag tänkte att den var helt ren, men kom på sen att de säkert har använt buljong - som det ju ofta är glutamat i...)
Sallad med ruccola, rödlök, grön, röd + gul paprika, blomkålsbuketter, broccolibuketter, gurka, 2 kokta ägg och olivolja.

Mellanmål:
1 kokt ägg
1 morot
ca 10 valnötter
1 kopp örtte med 1 tsk kokosolja

Middag:
Köttfärsfylld squash med stekta champinjoner.

Kommentar: Motivationen var på topp denna första dagen, så det var inga som helst problem att äta rent idag :) Men luncherna framöver blir nog bara sallad för att inte råka få i mig glutamat och annat skräp utan att veta om det.

4 comments:

 1. You go girl! :) Kan du inte ta med matlåda till jobbet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, det skulle jag ju kunna göra - om jag vill äta kall mat. Vi har nämligen ingen microvågsugn på jobbet, och dessutom är jag väldigt skeptisk till microvärmd mat... Och eftersom jag inte är så förtjust i kall lagad mat så äter jag lika gärna sallad :-)

   Delete
 2. Följer med intresse! :)
  Kram kram
  //Lana

  ReplyDelete