Sunday, October 20, 2013

Rostad lök

Rostad lök som svärfar brukar göra till stek. Det blir någonstans mittemellan stekt och rostad lök egentligen, men smakar jättegott (lök gör ju nästan alltid det...)

Ingredienser:
4 gula lökar
ca 4 msk ghee eller smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skiva löken fint. Stek löken i ghee/smör tills den är mjuk och börjar få fin färg. Lägg över löken i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 1- 1,5 timmar (eller tills löken börjar bli lite "torr-seg"). Rör om med jämna mellanrum.
 

3 comments:

  1. Så gott det ser ut och låter! Måste testas! :)
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är verkligen jättegott! Jag och min sambo åt upp allt (4 stora lökar) till middagen ikväll... :-O

      Delete
    2. Det ser verkligen gott ut...det måste jag oxå testa!

      Delete