Saturday, October 26, 2013

Cashew-yoghurt

Väldigt god mejerifri yoghurt! Är du morgontrött och har dålig mat-fantasi på morgnarna? Men vill ändå ha något att äta? Gör en sats "yoghurt" på söndagskvällen - så har du frukostyoghurt nästan hela veckan!


Ingredienser, ca 4 port.:
ca 2 dl naturella cashewnötter
ca 2 dl vatten
ca 3-4 dl bär (tinade om frysta)
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna i några timmar/över natten. Kör cashewnötter och 1 dl kallt vatten i en mixer så att cashewnötterna blir så finfördelade som möjligt - till slut blir det ett mos. Späd med mer vatten efterhand - mängden vatten anpassar man efter hur tjock man vill ha yoghurten. Och tillsätter man lite mer vatten så blir det en smoothie istället. Blanda i bär och vaniljpulver och mixa. Färdigt!

Smaken kan man ju variera som man vill - istället för bär kan man ta banan och kakao till exempel, eller kanske mango för en lite sötare och fruktigare yoghurt? Det är bara fantasin som sätter stopp :-)

 
 

7 comments:

  1. Vilken härlig smoothie! Gott att göra på nötter!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jättegott! Cashewnötter har ju en väldigt "len" smak. Passar perfekt som yoghurt eller smoothie-bas.

      Delete
  2. Wow, det här måste jag verkligen testa! Låter väldigt gott! Receptet sparas! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det var verkligen supergott! Och man kan ju experimentera med många olika smaker. Jag tänkte prova banan/kakao nästan gång - det tror jag blir gott :)

      Delete
  3. Har du testat banan/kakao ännu? I så fall, blev det gott? Hur länge höll den sig utan att bananen blev brun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, jag har inte testat det än - men nu blev jag sugen på yoghurt så det ska jag nog göra snart! Men blandar man banan och kakao så ser man nog inte alls om bananen blir brun... kakaon sabbar ju det :-)

      Delete
    2. Haha, tänkte jag inte ens på men det är ju sant! Tänkte att jag ska testa i dagarna med! =)

      Delete