Friday, April 12, 2013

Kycklingfärsbiffar med örtsås

Ingredienser, 3 port.:
Kycklingfärsbiffar:
400 g kycklingfärs
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
ca 2 cm ingefära, pressad (använd vitlökspressen)
ca 1/2 kruka finhackade kryddörter (jag använde koriander, men välj det du gillar bäst)
1 ägg
salt, svartpeppar

Örtsås:
2 pressade vitlöksklyftor
ca 1 cm ingefära, finhackad
ca 1/2 kruka finhackade kryddörter (jag använde koriander, men välj det du gillar bäst)
1 dl vatten
ca 1 msk kycklingfond eller lite salt
Rapsolja

Gör så här:
Kycklingfärsbiffar:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Forma runda biffar med fuktiga eller oljade händer (eller bara klatta ut lagom stora högar av smeten direkt i stekpannan...). Stek biffarna i rikligt med ghee eller olja på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Örtsås:
Använd det resterande stekfettet från biffarna. Ta bort stekpannan från spisen och låt fettet svalna en aning innan du tillsätter ca 1 dl vatten, finhackad ingefära, pressad vitlök och finhackade kryddörter. Ställ tillbaka stekpannan på spisen och låt såsen koka upp och stå och småputtra en liten stund. Smaka av med kycklingfond och/eller salt och tillsätt eventuellt mer olja för att öka fetthalten och "tjocka till" såsen lite.

Servera kycklingfärsbiffarna med såsen och till exempel blomkålsmos, eller kokt broccoli och "vitkålspasta".

1 comment:

  1. Du lagar så mycket god mat...och skriver så bra på den här bloggen!

    ReplyDelete