Monday, April 15, 2013

Skinkstek med löksås

Ingredienser, 4 port.:
1 skinkstek i nät
2 gula lökar
Vatten
salt, peppar
3 klyftor vitlök

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Skala och klyfta löken och lägg i botten på en ugnsfast form. Lägg skinksteken ovanpå, med nätet kvar. Häll 5 dl kokande vatten på löken och sätt i en köttermometer i köttet. Steken är färdig när termometern visar 76 grader (det tar ca 1,5 - 2,5 timmar - beroende på hur stor stek du har). Ta då ut steken, klipp loss nätstrumpan och skär några ränder/rutor i svålen. Sätt på ugnens grillfunktion och sätt in steken igen i några minuter så att svålen blir riktigt krispig och god.
Häll över lökvattnet i en kastrull och koka upp. Mosa löken litegrann, och tillsätt pressad vitlök, salt och peppar så har du en enkel löksås.
Servera till exempel med coleslaw och lite rårörda lingon eller lingonsylt.


No comments:

Post a Comment