Friday, April 26, 2013

Chokladkakor

Ingredienser:
100 g smör
4 tsk kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk agavesirap (kan säkert bytas ut mot 1-2 msk sukrin)
1 stort ägg
3 droppar steviosa vanilj (kan uteslutas)

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vaniljpulver och kakao. Låt koka upp snabbt och rör ordentligt.
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, agavesirap, smör/kryddblandningen, steviosa och ägg i en bunke och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla degen till ca 20 st bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. Platta till bollarna litegrann och gör mönster med gaffel. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna/stelna på galler. Förvara kakorna i frysen.
Energifördelning

No comments:

Post a Comment