Ingredienser, 3 port.:
Kycklingfärsbiffar:
400 g kycklingfärs
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
ca 2 cm ingefära, pressad (använd vitlökspressen)
ca 1/2 kruka finhackade kryddörter (jag använde koriander, men välj det du gillar bäst)
1 ägg
salt, svartpeppar
Örtsås:
2 pressade vitlöksklyftor
ca 1 cm ingefära, finhackad
ca 1/2 kruka finhackade kryddörter (jag använde koriander, men välj det du gillar bäst)
1 dl vatten
ca 1 msk kycklingfond eller lite salt
Rapsolja
Gör så här:
Kycklingfärsbiffar:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Forma runda biffar med fuktiga eller oljade händer (eller bara klatta ut lagom stora högar av smeten direkt i stekpannan...). Stek biffarna i rikligt med ghee eller olja på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Örtsås:
Använd det resterande stekfettet från biffarna. Ta bort stekpannan från spisen och låt fettet svalna en aning innan du tillsätter ca 1 dl vatten, finhackad ingefära, pressad vitlök och finhackade kryddörter. Ställ tillbaka stekpannan på spisen och låt såsen koka upp och stå och småputtra en liten stund. Smaka av med kycklingfond och/eller salt och tillsätt eventuellt mer olja för att öka fetthalten och "tjocka till" såsen lite.
Servera kycklingfärsbiffarna med såsen och till exempel blomkålsmos, eller kokt broccoli och "vitkålspasta".
Du lagar så mycket god mat...och skriver så bra på den här bloggen!
ReplyDelete