Sunday, April 14, 2013

Dijonkyckling med stekt rättika

...och misslyckad sås. Men den pratar vi inte mer om. Man kan ju inte lyckas varje gång man testar något nytt :-) Kycklingen blev i alla fall väldigt saftig och god!

Ingredienser, 2-3 port:
3 kycklingfiléer
1 paket bacon
ca 6 tsk dijonsenap
Valfri mängd rättika

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala rättikan, dela och skär den i stavar. Koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet och torka rättikan i hushållspapper.
Dela kycklingfiléerna på längden, salta och peppra. Linda in varje halva i en baconskiva och lägg i en smord ugnsfast form. Klicka ca 1 tsk dijonsenap på varje kycklinghalva och pensla ut. Sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter. De sista 5 minuterna kan man med fördel sätta på grillfunktionen i ugnen så att kycklingen får en fin yta. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den största kycklingbiten.

Stek rättikan på hög värme i rikligt med ghee. Salta och peppra lite.

No comments:

Post a Comment