Thursday, April 18, 2013

Valnötskyckling med syrlig avocadopuré

Ingredienser, 3 port.:
3 kycklingfiléer
Skalet av 1 citron
ca 1 dl hackade valnötter
ca 3 msk ghee (eller smör)
salt, peppar

1 avocado
saften av 1/2 citron
1/2 - 1 dl vatten
salt, peppar

Gör så här:
Blanda ihop ghee, hackade valnötter och citronskal. Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll med nöt/citronröran. Bind ihop kycklingfiléerna igen med ett bomullssnöre så inte all den goda fyllningen rinner ut när man steker filéerna. Salta och peppra runt om. Stek i kokosolja eller ghee på högsta värmen först så att filéerna får en fin stekyta, sänk sedan temperaturen och låt kycklingen bli genomstekt. Det tar ca 12-15 minuter.

Kärna ur och skala avocadon. Mixa den med citronsaft och vatten, och smaka av med salt och peppar.

Servera till exempel med kokt sparris.

No comments:

Post a Comment