Monday, September 9, 2013

Bredbar leverpastej

Varför äta leverpastej från butiken som är full av stärkelse, socker och tillsatser - när man ganska enkelt kan göra egen pastej som är full av protein, fett och mineraler?

Detta receptet ger en bredbar leverpastej som är riktigt fet och krämig. Mums!

Ingredienser:
400 g lever (kalv/kyckling/gris)
1 gul lök
smör att steka i
2 dl vispgrädde
1 tsk mejram
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk ansjovis (55 g) - Abba cocktailbitar i sherry
100 g smör

Gör så här:
Dela levern i mindre bitar och finhacka löken. Stek lever och lök i rikligt med smör tills levern är väl genomstekt. Krydda med salt, peppar och mejram. Mixa lever+lök i matberedare tillsammans med grädde, ca 100 g smör och ansjovis (fisk+spad). Häll smeten i en plastfolieklädd brödform och täck med plastfolie runt om så att den inte torkar. Låt stelna i kylskåp över natten. Dela upp pastejen i mindre bitar och frys in.
 

2 comments:

  1. Detta måste jag testa snarast.....ska till Thuressons snart!

    ReplyDelete
  2. Ja, det tycker jag att du ska testa! Var enkelt att göra, och med råvaror från Thuressons så blir det garanterat bra :-)

    ReplyDelete