Sunday, September 1, 2013

"Spaghetti" och köttfärssås

Man behöver inte spaghetti för att göra spaghetti och köttfärssås... Det går minst lika bra med squash!
Hur man gör sin köttfärssås är ju en smaksak, och min blir egentligen olika varje gång - beroende på vad jag har i kylskåpet. Men basen är köttfärs, lök och krossade tomater.
 
Ingredienser, 2-3 port.:
1 squash
ghee att steka i
4-500 g köttfärs
1 gul lök
1 pkt krossade tomater
1 msk tomatpuré
2-3 vitlöksklyftor
Färska tomater, paprika, morötter, purjolök, spenat, vitkål, bönor...
salt, svartpeppar
ca 2 tsk oregano och/eller basilika
evt. chilipulver och/eller cayennepeppar

Gör så här:
Gör köttfärssåsen först, den kan med fördel stå och puttra länge. Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med ghee och fräs lök och köttfärs. Häll på krossade tomater, tillsätt tomatpuré, basilika, oregano och pressa över vitlök. Salta och peppra. Tillsätt också det du eventuellt har extra (rivna morötter, paprika etc.). Rör om och låt småkoka i minst 10 minuter. Smaka av med mer salt och svartpeppar.

Skär squashen "julienne" (långa, smala strimlor), och sänk ner i saltat kokande vatten i ca 30-60 sekunder.

No comments:

Post a Comment