Tuesday, September 10, 2013

Meatfree monday: Grön ärtsoppa

Ingredienser, 2 port.:
ca 1 msk kokosolja att steka i 
1 gul lök
1/2 purjolök
3-4 vitlöksklyftor
ca 200 g frysta gröna ärtor
ca 100 g gröna bladgrönsaker
500 ml kokosmjölk
1 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar
0,5 tsk gurkmeja
2 krm spiskummin
1-2 msk kokosolja
2 kokta ägg
50 g pinjenötter, eller andra nötter

Gör så här: 
Finhacka lök och vitlök, och strimla purjolöken. Bryn det i kokosolja i några minuter. Tillsätt frysta ärtor, kokosmjölk och kryddor och låt koka tills ärtorna är mjuka. Lägg i bladgrönsakerna och låt allt puttra tills bladgrönsakerna är helt mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer och tillsätt till slut 1-2 msk extra kokosolja för att öka fetthalten. Servera soppan med kokt ägg och rostade nötter.

No comments:

Post a Comment