Monday, September 2, 2013

Hallonsorbet med lakrits

Ingredienser:
3 dl frysta hallon
saften av 1/2 citron
1-2 msk kallt vatten
1 msk lakritspulver

Gör så här:
Kör de frysta hallonen i matberedare tillsammans med citronsaften och vattnet, tills du får en bra sorbet-konsistens. Tillsätt lakritspulvret (smaka evt. av med sukrin också om du tycker att det blir för syrligt). Servera direkt. Strö evt. över lite extra lakritspulver vid serveringen.

Raspberry sorbet with liquorice

Ingredients:
3 dl frozen raspberries
juice of 1/2 lemon
1-2 tbsp cold water
1 tbsp liquorice powder

Run the frozen raspberries in food processor along with the lemon juice and water until you get a sorbet-like consistency. Add the liquorice powder (and also a little erythritol or other sweetener if you think the taste is too tart). Serve immediately. Sprinkle over some extra liquorice powder before serving.
 

1 comment: