Ingredienser, 3-4 port.:
25 g matfett (kokos-, raps-, olivolja, smör eller ghee)
800 g smakrika tomater (gärna körsbärstomater)
2 gula lökar
1/2 purjolök
1-2 lagerblad
1 tsk salt
0,5 tsk mald svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
ca 2 msk färsk basilika
Gör så här:
Finhacka löken, vitlöken och purjolöken. Tärna tomaterna i mindre bitar. Stek lök, vitlök och purjolök i matfettet i någon minut, tills löken börjar bli genomskinlig. Häll i tomater, tomatpuré, lagerblad, salt och svartpeppar och låt det puttra på låg värme under lock i ca 45 minuter. Rör om då och då. Smaka av med nymald svartpeppar, färsk hackad basilika och balsamvinäger och låt puttra i 10-15 minuter till.
No comments:
Post a Comment