Tuesday, February 11, 2014

Enkel sillåda

Detta receptet har jag hittat på MUMS Miljömat, men som vanligt har jag gjort en del ändringar... Blev gott!

Ingredienser, 2 port.:
300 g sillfilé, färska eller tinade frysta
75+25 g tomatpuré
2 vitlöksklyftor
0,5 gul lök
ca 1 dl persilja
ca 1 tsk salt
ca 1 krm svartpeppar
0,5 dl vatten

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda 75 g tomatpuré med hackad/klippt persilja och en pressad vitlöksklyfta. Smaksätt med salt och peppar. Finhacka den gula löken. Lägg sillfiléerna med skinnsidan ned på en skärbräda. Fördela tomatröran och den hackade löken på sillfiléerna och rulla ihop dem.
Smörj en ugnssäker form med rapsolja och lägg i sillrullarna. Häll lite vatten runt om och klicka ut resten av tomatpurén + överbliven hackad lök, persilja och den sista vitlöksklyftan (skivad).
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera till exempel med blomkåls- eller broccolimos och rårivna morötter.

No comments:

Post a Comment