Jag har tagit utgångspunkt i Per Morbergs recept, men gjort några småändringar.
Och äggvitorna som blir över kan man ju baka bröd av :-)
Ingredienser:
6-10 vitpepparkorn
2 scharlottenlökar
1-2 kvistar färsk dragon
drygt 0,5 dl vatten
drygt 0,25 dl rödvinsvinäger
250 g ghee (eller ca 300 g smör)
3 äggulor
salt
peppar
några kvistar färsk dragon
några kvistar färsk persilja
Gör så här:
Smält smöret eller gheen på svag värme i en kastrull.
Grovhacka scharlottenlökarna och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med vitpepparkorn, vinäger, vatten och någon kvist färsk dragon. Låt koka ihop till ungefär hälften. Sila ner lökskyn i en hög mixerskål och lägg i äggulorna. Sätt stavmixern i botten på skålen och mixa snabbt ihop lökskyn och äggulorna. Tillsätt sedan gheen eller smöret i en fin stråle medan du hela tiden mixar. Om du använder smör istället för ghee så sluta hälla när du kommer till det vita (mjölkproteinet) i botten på kastrullen. När såsen har tjocknat så kryddar man med klippt persilja, dragon, salt och peppar efter smak.
Entrecôte med bearnaisesås, mmm.... |
Gott med bea! Jag brukar också göra smörsåser med stavmixer!
ReplyDeleteSka testa ditt recept på bea nästa gång!
Kram kram
//Lana
Ja, testa det! Det är verkligen superenkelt - och så himla gott! Jag har gjort timjansbearnaise också som vi hade till vildsvinsstek - receptet kommer senare :-)
Delete