Ingredienser, 4 port.:
Tomatsås:
1-2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 scharlottenlökar
500 ml passerade tomater
ca 1 dl hackad/klippt färsk basilika
salt och peppar
Frikadeller:
500 g kalvfärs
2 ägg
ca 75 g parmesanost
1 msk strömald fibrex
1 liten klyfta vitlök
salt och peppar
Gör så här:
Skala och finhacka scharlottenlök och vitlök. Fräs all lök i oljan i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och krydda med salt, peppar och basilika. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
Blanda färsen med ägg, riven parmesan, strömald fibrex och pressad vitlök. Krydda med salt
och peppar. Forma till frikadeller (20-25 st) och lägg dem i den puttrande
tomatsåsen. Späd eventuellt tomatsåsen med lite vatten om det blir för lite sås. Låt frikadellerna småkoka ca 15
minuter. Jag serverade frikadellerna med squashpasta, kokta vaxbönor och stekt broccoli.
No comments:
Post a Comment