Saturday, August 31, 2013

Vaniljsås

Detta var en vaniljsås som passar perfekt till äppelpaj! Jag ska experimentera mer med en mjölkfri variant också - tänker att kokosmjölk borde gå att använda på något vis...

Och eftersom jag fick 3 äggvitor över när jag var färdig med vaniljsåsen så passade jag på att baka en sats korvbröd också. Alltid bra att ha i frysen :)

Ingredienser:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 äggulor
1,5 msk sukrin

Gör så här:
Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg fröna + vaniljstången, 1 dl grädde och 1 dl vatten i en kastrull. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Rör ihop sukrin med äggulorna. Fiska upp vaniljstången, låt gräddvattnet få ett hastigt uppkok och sänk sedan värmen igen. Häll i gulorna under omrörning, och vispa såsen på svag värme tills den tjocknar något. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör tills den kallnat. Vispa 2 dl grädde och rör ner den i vaniljsåsen.
 

No comments:

Post a Comment