Sunday, August 25, 2013

Långtidsstekt vitlökskyckling

Ingredienser, 4-5 port.:
ca 1,5 kg kycklinglår
2 hela vitlökar
1 citron
en näve färska örter (jag använde oregano)
4 msk olivolja
1,5 dl vitt vin
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader.
Dela vitlökarna i klyftor, men behåll skalet på. Dela citronen i mindre bitar.
Lägg kycklingen i en eldfast form och gnid in den i olivoljan. Strö över vitlöksklyftor, citron och färska örter. Häll över vinet, och salta och peppra.
Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
Öka sedan värmen till 200 grader, ta av aluminiumfolien och sätt in formen i ugnen i ca 40 minuter till, så att skinnet blir gyllenbrunt och knaprigt. Servera till exempel med broccoli- eller blomkålsmos.
 
 

No comments:

Post a Comment