Ingredienser:
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl sötning (honung för paleovarianten, och sukrin gold för LCHF-varianten.)
ca 50 g kokoskräm (creamed coconut - 68% fett, finns t ex att köpa på Bodystore)
1 msk kokosolja
0,5 dl kokande vatten
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa Himalayasalt
evt. 1 dl hackade nötter
Gör så här:
Sila kakaopulvret i en skål (så att det inte är några klumpar), och tillsätt sötning, creamed coconut, kokosolja och hett vatten. Rör tills klumpen med creamed coconut är helt upplöst (evt. över vattenbad, så går det snabbare) och du har en slät smet. Smaka av med vaniljpulver och salt och tillsätt hackade nötter om du vill ha det. Häll upp smeten i en lämplig behållare som är klädd i plastfolie (så blir det enkelt att lyfta ur fudgen ur behållaren när den har stelnat). Låt stelna i kylskåp i ca 1 timme innan du skär upp fudgen i lagom stora bitar. Förvara i kyl eller frys. Om det blir något över...
Little pieces of heaven... |
No comments:
Post a Comment