Friday, August 23, 2013

Mejerifri squashlimpa

Ingredienser, 1 limpa:
100 g mandel
100 g valnötter
50 g solroskärnor
100 g valfria frön (jag använde gula linfrö, sesamfrö och pumpakärnor)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
300 g grovriven squash
6 ägg

Gör så här: 
Mixa mandel, valnötter och solroskärnor till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop äggen och den rivna squashen i en separat bunke. Blanda allt och häll upp i en bakplåtspappersklädd  brödform. Låt stå och svälla i 5-10 minuter.
Grädda i ca 70 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.

Receptet är hämtat från Erikas LCHF till vardag och fest.

2 comments:

  1. Vad kul att du testade brödet. Hoppas att du gillade det!

    ReplyDelete
  2. Ja, det var jättegott! Kommer att bli bakat fler gånger här!

    ReplyDelete