Friday, August 16, 2013

Saftigt valnötsbröd

Ingredienser:
2,5 dl finriven squash
4 msk rapsolja
1,5 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl sesammjöl eller valnötsmjöl
0,5 dl gula linfrö
1,5 tsk Himalayasalt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl rostade och grovhackade valnötter

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna och hacka dem grovt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål. Riv squashen (skala den först om du inte vill ha grönt bröd) på den fina sidan på ett rivjärn och mät upp 2,5 dl (tätpackat) i en skål. Tillsätt olja och vatten och blanda ihop. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta ihop allt till en fast massa och lägg över den på en bakplåtspappersklädd plåt. Forma massan till en brödkaka och stek i ugnen i ca 50-60 minuter.
 
 

No comments:

Post a Comment