Wednesday, May 8, 2013

Sillsallad

Klassisk maträtt på julbordet, men sillsalladen fungerar lika bra på våren/sommaren...

Ingredienser:
250 g saltad sill
60 g smörgåsgurka
0.5 st syrligt äpple
250 g inlagda rödbetor
0.5 st gul lök

Senapssås:
2 msk senap
1 msk sukrin
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar
1 tsk vinäger
1 dl matolja

Gör så här:
Vattna ur sillen i några timmar först.
Börja sedan med att göra senapssåsen. Blanda ihop senap, sukrin, salt, vitpeppar och vinäger. Tillsätt sedan oljan lite i taget, och vispa kraftigt. Om såsen skär sig, häll i några droppar vatten och fortsätt vispa tills all olja är inblandad.
Skär äpplet, löken, sillen, rödbetorna, och smörgåsgurkan i små tärningar. Blanda tärningarna med senapssåsen, och låt stå några timmar innan servering. Servera till exempel med kokt ägg och fröknäckebröd som en enkel sommarlunch.

Energifördelning

No comments:

Post a Comment