Thursday, May 9, 2013

Kasslergryta med squashpasta

Ingredienser, 2 port.:
300 g champinjoner
1 gul lök
500 g kassler
100 g smör
1 vitlöksklyfta
250 ml  havregrädde
2 msk tomatpuré
1 squash
1 avocado
10 körsbärstomater

Gör så här:
Hacka löken, champinjonerna och dela kasslerskivorna i strimlor/småbitar. Stek lök och champinjoner en stund i smör. Tillsätt kasslern, salta och peppra och stek en stund till. Tillsätt havregrädde, tomatpuré, lökpulver, paprikakrydda och låt koka upp. Tillsätt mer smör för att öka fetthalten på maträtten. Smaka av och tillsätt salt om det behövs! Servera med squashpasta, avocado och körsbärstomater.
Squashpasta: Dela squashen på mitten, och använd en potatisskalare och för att göra strimlor (på skalet och det det innanför, inte kärnorna). Lägg i kokande vatten med lite salt i 30 sekunder. Häll av vattnet och servera!
Energifördelning per portion

No comments:

Post a Comment