Ingredienser, 4 port.:
1 pkt bacon
3 kycklingfiléer, strimlade
1 stor squash, eller två små (min vägde 600 g)
1 sats majonnäs
1 dl färska örter, finhackade
salt
peppar
Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 dl tomatpuré
ca 10 st soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja sedan med tomatsåsen; grovhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater och tomatpuré i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra på svag värme under lock medan du förbereder allt det andra (ca 45-60 minuter).
Knaperstek baconskivorna i en stekpanna, ta upp dem när de är färdiga och lägg åt sidan, men låt fettet vara kvar. Strimla kycklingen och stek den i baconfettet. Salta och peppra lite. Stek tills kycklingen är helt färdig. Gör klart majonnäsen. Skiva squashen i tunna skivor (jag använde en mandolin). Stavmixa tomatsåsen så att den blir slät, och smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med matfett. Börja sedan med två lager squashskivor, tomatsås och örter. På det andra laget lägger du majonnäs, kyckling och smulat knaperstekt bacon. Ett sista lager med squash, tomatsås, örter och majonnäs. In i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låter så gott! Helt i min smak! Ska nu införskaffa ekologiska zuchinni och laga din lasagne! :)
ReplyDeleteKram kram
//Lana
Ja, prova! Det blev jättegott :-)
Delete