Friday, July 11, 2014

Kycklingsallad

Matiga sallader är det bästa som finns på varma sommardagar! 

Ingredienser, 4 port:
ca 700 g kycklingfilé eller kycklingbröst
matfett att steka i
salt, svartpeppar, paprikapulver och cayenne
1 pkt bacon
150 g rökt fetaost
50 g rostade pinjekärnor
ca 1/2 isbergssalladshuvud
1 grön paprika
150 g gröna bönor, lätt förvällda
ca 20 cm purjolök
ca 200 g tärnad honungsmelon

Gör så här:
Tärna kycklingköttet i mindre bitar och stek tärningarna i matfett. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayenne. Knaperstek baconet, rosta pinjekärnorna och rensa, dela och förväll de gröna bönorna. Tärna fetaosten, melonen och paprikan och strimla salladen och purjolöken. Blanda allt och servera direkt. Servera med en majonnäsbaserad dressing, eller bara lite balsamvinäger!
 

1 comment:

  1. Det är såååå gott med kycklingsallad! Och så kan man variera det oändligt! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete