Sunday, July 6, 2014

Krämig squashsoppa

Supergod och nyttig soppa! Soppan går också alldeles utmärkt att frysa in - så passa på att göra mycket på en gång så har du färdiga lunchlådor till hösten sen :-)

Ingredienser, 2-4 port.:
2-3 msk matfett att steka i
ca 600 g squash, tärnad
1 stor gul lök, grovhackad
2 salladslökar, grovhackade
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
färsk chili, finhackad (hur mycket beror på vilken sort man har och hur stark mat man gillar...)
5 dl kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong för ett helvegetariskt alternativ)
ca 1 dl hårdpackade färska örter (jag hade basilika, oregano och gräslök)

Gör så här:
Stek lök, salladslök, vitlök och chili i matfett i några minuter - tills löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt squashen och låt den steka med i ca 5 minuter och häll sedan på kycklingbuljongen. Låt sjuda i 15-20 minuter. Hacka örterna och låt de koka med i någon minut. Stavmixa soppan till en slät konsistens och smaka av med salt och evt. svartpeppar. Servera till exempel salamichips och/eller något gott bröd till soppan.
 
Massa färska örter - mums!!

No comments:

Post a Comment