Sunday, January 12, 2014

Cashewkakor

Ett litet söndagskvälls-experiment...
Planen var egentligen att detta skulle bli lite som drömmar, men dit nådde jag inte. Ska fortsätta experimentera dock! Men detta receptet förtjänar ändå att delas, för det blev vääääldigt gott. Inte krispiga kakor som drömmar alltså, men mer "chewy".

Ingredienser:
2,5 dl cashewnötsmjöl (rester efter mjölkproduktion)
2 msk sukrin (eller den sötningen du föredrar)
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1 ägg
0,5 dl cashewnötssmör
1 tsk vaniljextrakt (eller 0,5 tsk vaniljpulver)

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Vispa ihop ägg, vaniljextrakt och cashewsmör i en skål, och när det är ordentligt blandat så tillsätter du cashewnötsmjöl, salt, sukrin och bikarbonat.
Använd en glasskopa eller sked och lägg upp jämnstora högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Min glasskopa gav mig 9 kakor - som blev ganska stora.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter, eller tills de känns färdiga.

1 comment:

  1. Mmm...vad gott! Jag brukar också använda rester från nötmjölkproduktionen :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete