Friday, January 24, 2014

Squashplättar

Detta receptet har jag hittat hos Stupid Easy Paleo. Har inte gjort så många ändringar, förutom att försvenska måttangivelserna. Gott som tillbehör till både kött och fisk! Eller servera plättarna som en vegetarisk huvudrätt tillsammans med tahinisås eller hummus och sallad kanske?

Ingredienser, 2-4 port.:
6-700 g squash
ca 2 tsk havssalt
4 msk kokosmjöl
1 ägg
1 tsk svartpeppar
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk bikarbonat
Kokosolja att steka i

Gör så här:
Riv squashen på ett rivjärn eller i en matberedare. Salta och blanda in saltet ordentligt, och låt det stå i minst 10 minuter så att squashen släpper på vätskan. Krama sedan ur vätskan ur den rivna squashen (ta i för kung och fosterland - plättarna blir bätttre ju torrare squash du har).
Blanda den urkramade squashen med kokosmjöl, ägg, bikarbonat och kryddor och stek på medium/låg värme, ca 3-5 minuter på varje sida.

No comments:

Post a Comment