Thursday, March 3, 2016

Chiligryta med öl

Att använda öl i matlagningen är väl varken paleo eller lchf egentligen... Men det mesta kokar ju bort, så det händer att vi gör det ibland ändå - och då är det Rignes Lite, som är glutenfri, vi använder.

Ingredienser:
ghee eller smör att bryna i
1 kg högrev
5 vitlöksklyftor
5 scharlottenlökar
3 chilifrukter
1 L öl (Rignes Lite, glutenfri)
2 msk kalvfond
evt. salt och peppar

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka under lock ca 2 tim, och sedan utan lock så länge som behövs för att köttet ska bli trådigt och det mesta av ölen har kokat bort.
Chiligryta med friterad sötpotatis och oliver
 

1 comment: