Väldigt goda, och nyttiga muffins som man med gott samvete kan äta flera av :-)
Ingredienser, ca 16 st:
3 stora mogna bananer
4 ägg
4 msk smör/kokosolja/ghee
30 g kokosmjöl
50 g mandelmjöl
1 msk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
150 g valnötsmör eller annat nötsmör (gör eget, eller
köp färdigt)
1 dl torrostade hackade valnötter
1 nypa saltGör så här:
Börja med att grovhacka och torrosta
valnötterna i en stekpanna. Ställ åt sidan för att svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mosa bananerna i en annan
skål och blanda i nötsmöret så att det blir en slät röra (jag
använder stavmixer). Blanda sedan i ägg och fett
(smör/ghee/kokosolja) i bananröran, och till sist de torra
ingredienserna. Rör ner ca hälften av de rostade valnötterna och
fördela röran i muffinsformar. Fördela resten av de rostade
valnötterna på toppen av muffinsarna och baka i mitt i ugnen på
175 grader i ca 20 minuter - eller tills en teststicka inte länge blir kladdig.
RDI baserat på "vanliga människor" :-) |
Tur att jag hittade din blogg. Har sökt som en dåre pga gäster som kommer i helgen. Totalt glutenintoleranta hela familjen. Nu bokmärker jag din ljuvliga blogg. Behöver själv minska på gluten. <3
ReplyDeleteFörresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk
Kul att du gillar bloggen! Hoppas att du kan bjuda dina glutenintoleranta släktingar på något riktigt gott härifrån! Jag rekommenderar ovanstående banan- och valnötsmuffins - och min kladdkaka, som är vansinnigt god :-)
Delete