Friday, March 11, 2016

Sesamkex

Dessa kexen blir knapriga, går inte sönder när man brer pålägg på dem och smakar väldigt gott! Dessutom är de nyttiga. Oroar man sig för om man får tillräckligt med kalcium när man inte äter mjölkprodukter så kan man äta några sådana här kex - för de är fulla av kalcium! Läs mer om kalcium och paleo här.

Ingredienser:
3 msk tahini (köp t ex här, på Bodystore)
1 msk kokosolja (mjukt/halvsmält)
1 stort ägg
2 msk sesamfrö
ca 3 msk kokosmjöl
en nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
Blanda tahini, ägg, olja, sesamfrö och salt i en bunke. Tillsätt så mycket kokosmjöl som behövs för att få en hanterbar deg (ca 3 msk). Blöt händerna med kallt vatten och forma degen till en platt fyrkant på ett bakplåtspapper. Lägg sedan ett annat bakplåtspapper över och kavla ut degen tunt (ca 3mm). Skär upp lagom stora kex med en pizzaskärare eller kniv och baka på en plåt mitt i ugnen i ca 15 minuter - tills de börjar få fin färg. Låt svalna på ett galler.
 
 

No comments:

Post a Comment