Wednesday, December 11, 2013

Fikonbollar

Enkelt och gott paleo julgodis!

Ingredienser, ca 30 st:
250 g torkade fikon
3 dl naturella cashewnötter
2 msk kakao
ca 0,5 dl kokosolja (smält/flytande)
ca 0,5 dl kokosflingor

Gör så här:
Blötlägg cashewnötter och fikon i två timmar. Häll av vattnet och mixa fikon och cashewnötter i en matberedare. Tillsätt kakaopulver och kokosolja och mixa allt till en jämn smet. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokosflingor. Håller ca en vecka i kylskåp, eller längre i frys.
 

4 comments:

  1. Låter jättegott! Ska se om jag ska våga mig på något sådant sött... är rädd att falla ner i sockersuget...
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det var väldigt gott, men det är ju väldigt sött med torkade fikon så det är nog en viss risk att sockersuget biter tag om man är känslig för det...
      Ha en fin dag! Kram

      Delete